Gözlükten Lense Geçmek
01.09.2023

Gözlükten Lense Geçmek

Neden Gözlükten Lense Geçilmeli?

Bu yazımızda lenslerin üstünlüklerinden ve gözlükten lense neden geçilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

Gözlükten Lense geçmek

 

Lens Geniş Bir Görme Açısı Sağlar

Lensler gözlüklere göre daha geniş bir görüş alanı sağlar. Lensin kenar görüntüsünü engelleyecek çerçevesi yoktur. İsteğe bağlı olarak çerçevesiz gözlükler tercih edilse de bu tür çerçevesiz gözlüklerde dahi görüntü mutlaka bölünecektir. Çünkü gözlük camından bakıldığında görüntü net, gözlük camının dışındaki bir noktaya doğru bakıldığında ise göz kusuruna bağlı olarak görüntü bulanık olacaktır. Bu durum gözlük kullanıcılarının görüş alanını daraltarak görüntünün kesilmesine ve sınırlanmasına neden olur. Gözlük kullanıyorum diyen çoğu kişi de bu durumun farkındadır. Kontakt lenslerin ise görüntüyü engelleyecek kenarları yoktur. Kontakt lensler, korneanın üzerinde duracak şekilde tasarlanmışlardır. Göz bebeğinin üzerine tam olarak oturduğundan hangi noktaya bakılırsa bakılsın net görüntü sağlalar. Sanki hiçbir göz kusuru yokmuşçasına rahat, sınırsız ve engellenmemiş bir görüntü sağlarlar. Gözlükten önce lens kullanmayı tercih edenler hem daha net bir görüntü hem de daha geniş bir görme açısı elde ederler.

Lens Geniş Bir Görme Açısı Sağlar

 

Lens Doğal Bir Dış Görünüş Sağlar

Lens, gözlüksüz olmanın getirdiği kozmetik bir avantaj sağlar. Gözlükler istenilen modelin kullanılması dışında dış görünüşte o kadar da arzulanan objeler değildir.  Gözlük, ifademize anlam katan gözlerimizin tamamını ve yüzün de büyük bir kısmını kapatır. Özel günlerde ve şık olunması istenen zamanlarda pek de kullanılmak istenen bir aksesuar değildir. Lensler ise takan kişi dışında kimse tarafından fark edilmez. Böylece kullanıcılara özgüven kazandırır. Fotoğraf karelerinde de çok daha hoş ve doğal bir görünüm elde edilir. Lens kullanıyorum diyen birçok kişi de bu durumun farkındadır. Siz de lens kullanmaya başladığınızda bu farklı çok daha iyi anlayabilirsiniz.

Lens buharlaşması

 

Lens Hava ve Sıcaklık Değişiminden Etkilenmez

Sislenme, buhar ve yağmur gözlük kullanıcıları için istenmeyen durumlardır. Gözlük, sıcak havadan soğuk havaya, ya da soğuk havadan sıcak havaya geçişlerde buharlanarak ya da sislenerek görüş sorunu yaşatır. Yağmurlu havalarda ıslanarak görüşü engeller. Bu gibi durumlarda gözlük kullanıcıları mutlaka gözlüklerini çıkartıp silerek temizlemek durumunda kalırlar. Bu nedenle sislenme, buğulanma ve ıslanma aktif hayatta istenmeyen durumlardır. Kontakt lenslerde bu sorunların hiçbiri yaşanmaz. Gözlük kullanımında yaşanan ıslanma, sislenme ve buğulanma sorunlarını lens kullanımında yaşamaz ve gözlerinizde lensler var gibi hissetmezsiniz.

spor faliyetlerinde kontakt lens

 

Lens Spor Faaliyetlerinde Güvenli Kullanım Sağlar

Gözlük kullanıcılarının en çok karşılaştıkları sorunların başında gözlüklerin hassas ve kırılgan yapıda olması gelir. Gözlükler ince materyal ve kırılgan camdan yapıldıkları için kolayca kırılabilirler. Bu nedenle de gözlük kullanıcıları pek çok spor dalından uzak durmayı tercih ederler ya da görüş bozuklukları çok ileri derece değilse gözlüksüz spor yaparlar. Ayrıca gözlüğün kırılması, cam kırıkları yüzü çizebileceği ve cam parçaları göze kaçabileceği için sağlık açısından son derece tehlikeli olabilir. Sürekli olarak gözlük kullanmayanlar da gözlüklerini çıkarttıkları zaman koyacakları yere dikkat etmek zorunda kalırlar. Aksi taktirde gözlükler kolayca kırılabilir ya da çizilebilir. Sürekli gözünde gözlük olan biri için bu durum adeta kabusa dönüşebilir. Kullanımı çok daha avantajlı olan lens, spor gibi hareketli faaliyetlerde pratik ve güvenli kullanım sağlar.

Kozmetik amaçlı lens kullanımı

 

Kozmetik Amaçlı Renkli Lensler Göz Renginizi Değiştirir

Görme kusurlarınızı giderirken tarzınıza uygun renkli lens seçenekleri ile güzelliğinize renk katabilirsiniz. Renkli lens seçenekleri ile kendi tarzınızı belirleyebilirsiniz. Renkli lensler kişinin göz rengini değiştirmesine ya da mevcut göz rengini daha belirgin ve parlak yapmasına yardımcı olabilir. Göz bozukluğunuz ne olursa olsun size uygun lenslerin renkli olanlarını da satın alabilirsiniz. Böylece gözlerinizi mavi, yeşil, ela ya da kahverengi yapabilir, hareli ya da ışıltılı hale getirebilirsiniz.

Günlük yaşam kalitenizi arttıracak olan, gözlükten lense geçişin 5 avantajını sizlere sunduk. Şimdi yapmanız gereken doktor muayenenizi olduktan sonra size en uygun lensi doktorunuzla birlikte seçmenizdir. Daha güzel ve net görüş için doktorunuza danışınız.

 

Kontakt Lens Çeşitleri Nelerdir?

İhtiyacınıza yönelik birçok lens seçeneği bulunmaktadır. Kontakt lens çeşitleri; kullanım süreleri, üretildikleri materyaller, kullanım alanları ve tasarımlarına göre farklılaşır.

 

Kullanım Sürelerine Göre Kontakt Lensler

  • Günlük Kullan-At Lensler: Genellikle 1 kutuda 30 adet lens bulunur. Blister açılıp, lensin kullanıldığı gün lens atılır, lens kabında saklanmaz. Bu tür lensler özel temizlik ve bakım gerektirmez.
  • İki Haftalık Lensler: İki haftalık kullanım süresine sahip olan lenslerdir.
  • Aylık Lensler: Genellikle 1 kutudan 6 lens çıkar. Her ay 1 çift blister açılır kullanılır. Bir ay tamamlandığında kullanılan çift atılarak, yeni bir çift açılır.
  • Yıllık Lensler. Genellikle kullanım süreleri 1 ya da 2 yıldır.

 

Üretildikleri Materyal Yapısına Göre Kontakt Lensler

  • Yumuşak Kontakt Lensler: Hidrojel ve silikon olmak üzere iki farklı materyalden üretilirler. En yaygın kullanılan lens grubudur.
  • Sert Kontakt Lensler: Su içermez ancak oksijen (gaz) geçirebilen lenslerdir.
  • Hibrit Kontakt Lensler: Hem yumuşak hem sert lens materyalinden üretilirler.

 

Kullanım Alanları ve Tasarımlarına Göre Kontakt Lensler

  • Şeffaf Kontakt Lensler (Saydam Lensler): Hidrojel veya silikon hidrojel materyalden üretilen lenslerdir.
  • Renkli Kontakt Lensler: Numaralı veya numarasız olabilirler. Göz rengini değiştirmek için yani kozmetik amaçlı olarak kullanılırlar.
  • Sferik Kontakt Lensler (Miyop – Hipermetrop Lensler): Miyop yani uzağı görememe ve hipermetrop yani yakını görememe kusurları için kullanılabilen lenslerdir.
  • Torik Kontakt Lensler (Astigmat Lensler): Astigmat göz kusuruna sahip olan kullanıcıların kullandığı lenslerdir.
  • Multifocal Kontakt Lensler (Bifokal/Presbiyopi/Uzak-Yakın Lensler): Hem uzak ve hem yakını görememe kusuruna sahip olan kullanıcılar için uygun olan ve farklı görüş mesafelerine odaklanabilen lenslerdir.
 

Lens kullanımının zorluğu sadece alışma evresindedir. Başlangıçta biraz pratik yapmak gerekir. Lens takma ve çıkarmada elde ettiğiniz pratiklik sonrasında gözlüğe göre günlük yaşantınızda daha fazla fayda sağlamaktadır. Görme kusurlarınıza ve kullanım ihtiyacınıza göre lens tercihlerinizi doktor muayenesi sonrasında yapabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Göz Operasyonlarından Sonra Lens Kullanımı

Blog Son Eklenenler
Göz Altı Torbaları Neden Olur?
Göz Altı Torbaları Neden Olur?
Göz altı torbası, birçok insanın karşılaştığı ve estetik açıdan rahatsız edici olabilecek bir sorundur. Bu sorun, ilerleyen yaş, uykusuzluk ve dengesiz beslenme gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
Heterokromi Nedir? Neden Olur?
Heterokromi Nedir? Neden Olur?
Heterokromi, genelde gözlerde meydana gelen bir renk değişikliği durumunu ifade etmektedir. Bu durum, aynı zamanda cilt ve saçta da görülebilir ancak en sık göze çarpan yeri gözlerdir.
Göz Kararması Neden Olur? Nasıl Geçer?
Göz Kararması Neden Olur? Nasıl Geçer?
Göz kararması, birçok insanın günlük yaşantısında sıklıkla yaşadığı şikayetlerden biri olarak karşımıza çıkar. Genellikle birkaç saniye veya birkaç dakika süren göz kararması, insanların hayatında önemli bir etkiye sahip olabilir.
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Günümüz dijital çağında, uzun saatler boyunca ekran karşısında geçirilen zamanın artmasıyla birlikte, mavi ışığa maruz kalma oranı da önemli ölçüde yükselmiştir.
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz atması, yani göz seğirmesi, kontrol edilemeyen ve istemsiz bir göz kası ya da göz kapağı hareketi olarak bilinir. Tıbbi adı miyokimi olan göz seğirmesi, genellikle göz kapağının birkaç saniye boyunca tekrarlayan hareketiyle kendini gösterir.
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz ağrısı, gözün herhangi bir bölgesinde hissedilen bir ağrı veya yanma, batma, veya yabancı cisim varmış hissi ile tanımlanabilir. Görme organında meydana gelen bu ağrı, insanların büyük çoğunluğu hayatlarının bir döneminde yaşadığı yaygın bir şikayettir.
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz kapağında ortaya çıkan yağ bezeleri, çoğu zaman görüntü açısından istenmeyen bir durum olabilir. Bu yağ bezeleri, genellikle estetik bir sorun olarak kabul edilse de bazı durumlarda görmeye engel olabilecek boyutta olabilirler.
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Göz sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir konudur. Görme kusurları, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek problemler arasında yer alır. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozuklukları, gözlük ya da kontakt lens kullanımını gerektirebilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.