Bebek ve Çocuklarda Lens Kullanımı
01.09.2023

Bebek ve Çocuklarda Lens Kullanımı

Pek çok insan belirli bir yaştan sonra lens kullanılabildiğini düşünmektedir. Bu nedenle çocukların ve bebeklerin genellikle gözlük taktığını görmekteyiz. Ancak gözlük çocukların ve bebeklerin aktif hayatına pek uyumlu değildir. Sürekli kırılan gözlükler ve göze batma tehlikesi olan gözlük camlarıyla tabiri caizse ebeveynler diken üstünde gezmektedir. Aynı zamanda gözlük ebeveynler için ekonomik olarak yoran bir şeydir. Ancak lens kullanımı yaşlılardan bebeklere kadar uzanan geniş bir kullanım kitlesine sahiptir. Hem bebek lensi hem de çocuk lensi bulunmaktadır. Bu yazımızda bebek lensi ve çocuk lensiyle alakalı ebeveynlere detaylı bilgiler vereceğiz. Artık çocuklar için büyük bir risk oluşturan gözlükler yerine hem çocukların hareketini kısıtlamayacak hem de ebeveynlerin daha rahat edeceği lensler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Bebek ve Çocuklarda Nasıl Lens Kullanılır?

Bebek ve çocuk lensi yetişkin bireylerin kullandığı lenslere göre çok daha farklıdır. Bunun sebebi bebeklerin ve çocukların göz yapısının yetişkinlerden farklı olmasıdır. Yetişkinlerin taktığı lensler çocukların göz kapağına zarar verecektir. Bu nedenle özel olarak lensler tasarlanmıştır. Bebek ve çocuk lensi yetişkin lenslerine göre çok daha küçük çapta lensler olmaktadır. Özelliklerin bebeklerin lens takmasını daha kolay bir hale getirebilmek için hem çapı küçük hem de sert yapıda tasarlanmış lensler bulunmaktadır. Özellikle lenslerin sert yapıda olması bebeklerin gözüne lensi yerleştirmede oldukça kolaylık sağlayacaktır. Bebeklerde sert kontakt lensler kullanıyorsanız mutlaka göz kontrolünü sıklıkla yapmanız gerekmektedir. Sert kontakt yapıda olması bebeğin gözünde birikintiye neden olabilir. Böyle bir durum olduğu zaman gözde kızarıklık ve çapaklanma sorunu ortaya çıkacaktır. Bebek lensi kullanımına başlandıktan sonra eğer bebeğinizin gözünde kızarıklık veya çapaklanma olduğunu fark ediyorsanız mutlaka uzman bir doktora danışmanız gerekmektedir. Eğer bebeğinizin gözünde olumsuz bir duruma neden olmuyorsa yine düzenli olarak bebeğinizin gözünde lensleri çıkararak temizliğini yapmanız gerekiyor. Ebeveynlerin bebeklerin ve çocukların lens bakımlarını mutlaka yapmaları gerekmektedir.

Bebek lensi kullanımına başladıktan sonra mutlaka ve mutlaka bebeğinizi gözlemlemeniz gerekiyor. Özellikle gözünü kapattığı zaman olumsuz bir durum olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bebeğinizin gözüne kendiniz taktığınız için lensi tam olarak takamayabilirsiniz. Bu gibi bir durum söz konusu olduğu zaman lens göz kapağında katlanabilir. Ancak bu durumda hemen müdahale etmeniz herhangi bir sorun çıkarmayacaktır. Bu katlanma gibi durumların olmaması için bebek ve çocuk lensi sert yapıda tasarlanmaktadır.

Ek olarak ebeveynlere bahsetmek istediğimiz bir konu daha bulunmaktadır. Hem bebek lensi hem de çocuk lensi takarken bazen vakit alabilmektedir. Özellikle yeni lens kullanmaya başlayan bebeklerde ve çocuklarda lens takmak zaman alacaktır. Bu nedenle havada bulunan toz parçaları lensin yüzeyine yapışabilmektedir. Böyle bir durum olmaması için lensi takmadan önce mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer lens yüzeyinde toz parçaları bulunuyorsa lens solüsyonu yardımıyla lensi temizleyerek takmanız doğru olacaktır.

Bebek lensi veya çocuk lensi alırken mutlaka lens solüsyonu almanız gerekiyor. Unutmayın lens solüsyonu olmadan kullanacağınız lensler hijyenik olmayacaktır. Bu nedenle lens alırken lens solüsyonu almayı ihmal etmemeniz gerekiyor.

 

Bebek ve Çocuklarda Lens Nasıl Takılır?

Ebeveynlerin aklında bebek ve çocuk lensleriyle alakalı olan en büyük soru bunu nasıl takacağız sorusudur. Aslında ebeveynler çocuklarının üstüne titrediği için ve canının yanacağını düşündüğü için lens kullanımından kaçmaktadır. Ancak lenslerin bebekler ve çocuklar için özel olarak tasarlanması sayesinde herhangi bir zarar gelmeyecektir. Aynı zamanda bebek ve çocuklarda lensi nasıl takmanız gerektiğini detaylı bir şekilde anlatacağız. Anlattığımız şekilde lensleri takmanız daha kolay olacaktır.

Lensi takmadan önce gece lens solüsyonu ile temizlediğinize emin olun. Lensleri kullanmadan önce suyla yıkayanlar var. Ancak lenslerin özel olarak lens temizleyicisi yani lens solüsyonu ile temizlenmesi gerekiyor. Lens solüsyonu ile temizlendikten sonra göze takmaya hazır hale geliyor. 18 yaş altı lenslerinde yine bu lens solüsyonunda bekletilmesi veya lens solüsyonu ile temizlenmesi gerekmektedir.

Lens solüsyonu ile temiz bir hale gelen lensi parmak ucunuza almanız gerekiyor. Lensi uygulama yapacağınızın parmağınızın ucuna almanız çok önemlidir. Daha sonrasında başını sabit olarak tuttuğunuz bebeğinizin göz kapağını hafifçe yukarıya doğru ittirmeniz gerekiyor. Bu hareket göze baskı uygulamak değil yalnızca göz kapağını açmaktır. Üst göz kapağını yukarı doğru ittikten sonra alt göz kapağını kirpikten hafif çekerek lensi gözün merkezine hafifçe bırakabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken lensi doğru bir şekilde yerleştirmektir. Yani lensi ters tutmadığınıza emin olmanız gerekiyor. Ek olarak lensin temiz olduğuna emin olmalısınız. Lensi takmaya çalışırken yüzeyine toz bulaşabileceğini söylemiştik. Bu nedenle mutlaka bebeğin gözüne lensi takmadan detaylı olarak kontrol edin.

Çocuklarda ise lens kullanımına alışıldıktan sonra tek başına takmasına izin vermemeniz gerekiyor. Çocuğunuzun gözünden kaçırabileceği bazı detaylar olabilir. Bu nedenle lensi takarken mutlaka ebeveyn kontrolünde takması gerekmektedir.

 

Bebek ve Çocuklarda Lens Kullanımının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?  

Bebek ve çocuklarda lens kullanımı aslında pek çok fayda sağlamaktadır. Bu faydaları detaylı olarak inceleyelim.

İlk olarak bebek ve çocuklarda özgüven sağlayacaktır. Gözlük takan çocuklar maalesef özgüven eksikliği yaşamaktadır. Sebebi ise göz bozukluğunun onu arkadaşlarından farklı kıldığını düşünür. Ancak lens kullanımı ile bu sorun tamamen ortadan kalkar.

Günümüzde ne yazık ki gözlük kullanımı bazı çocukların alay konusu olmaktadır. Bu alay konusu olmak çocuklarda özgüven eksikliğine neden olmaktadır. Az önce bahsettiğimiz gibi gözlüğün neden olduğu özgüven eksikliğini lens ile kapatabilirsiniz. Lens dışardan gözükmediği için çocukların özgüvenini etkilemez ve hayatta daha başarılı olmalarını sağlar.

Lenslerin oyun oynarken herhangi bir riski bulunmamaktadır. Gözlük takan çocuklarda en çok korkulan konu gözlük camının göze batması olmaktadır. Bu nedenle ebeveynler çocukları oyun oynarken asla rahat edemezler. Özellikle okul çağına gelmiş olan çocuklar okulda oyun oynarken büyük bir risk altında kalır. Ancak lenste kırılma göze batma gibi bir sorun asla olmayacaktır.

Gözlüklerin kaybolması, gözden düşmesi gibi sorunlar ile lenste karşılaşmazsınız. Bu nedenle lens kullanımı gözlük kullanımına göre çok daha ekonomiktir.

Lens Optik olarak ebeveynleri ve çocukları düşünüyoruz. Bebek lensi ve çocuk lensi modellerimiz ile sizlerleyiz. Bebeğiniz için en uygun lensi web sitemiz üzerinden kolay bir şekilde alabilirsiniz. Yine çocuğunuzun ihtiyacı olan lensi web sitemizde bulabilirsiniz.

 
Blog Son Eklenenler
Göz Nezlesi Nedir?
Göz Nezlesi Nedir?
Göz nezlesi, göz kapaklarını ve göz küresini kaplayan şeffaf zar olan konjonktivanın iltihaplanması sonucunda gözlerde pembemsi veya kırmızımsı renkleşmeyle karakterize edilir.
Göz Çevresindeki Et Beni Aldırmak Zararlı Mı?
Göz Çevresindeki Et Beni Aldırmak Zararlı Mı?
Göz çevresindeki et benleri genellikle cilt lezyonları sonucu oluşan bir durumdur ve genellikle herhangi bir şikayete neden olmaz.
Mavi Işık Filtreli Gözlük Nedir?
Mavi Işık Filtreli Gözlük Nedir?
Günümüzde birçok kişi, saatlerce bilgisayar, telefon ve tablet ekranlarına bakarak zaman geçiriyor.
Gözyaşı Nedir? Nasıl Oluşur?
Gözyaşı Nedir? Nasıl Oluşur?
Gözyaşı, gözün dış yüzeyi için hayati öneme sahip bir salgıdır. Gözü nemlendiren, koruyan ve temizleyen bu sıvı, göz sağlığı için oldukça önemlidir.
Kitap Okuma Gözlüğü Nedir? Neden Kullanılmalı?
Kitap Okuma Gözlüğü Nedir? Neden Kullanılmalı?
Kitap okuma gözlüğü yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan görme sorunlarınıza çözüm olabilecek, miyopi, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurları yaşayan birçok insan için yardımcı olabilir.
Göz Yorgunluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Göz Yorgunluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Göz yorgunluğu, günümüz şartlarında artan yaygınlıkta olan bir sorundur. Sürekli olarak elektronik cihazlara bakma, uzun süre kitap okuma veya uzun süre araba kullanma gibi aktiviteler, göz yorgunluğuna yol açabilir.
Konjonktivit Nedir?
Konjonktivit Nedir?
Konjonktivit, halk arasında bilinen adıyla kırmızı göz hastalığı, göz çevresindeki konjonktiva zarının enfeksiyonu veya tahrişi sonucu meydana gelen bir rahatsızlıktır.
Göz Altı Morlukları Neden Olur?
Göz Altı Morlukları Neden Olur?
Günümüzde birçok insanın ortak sorunlarından biri olan göz altı morlukları, estetik açıdan oldukça önemli bir konudur. Göz çevresi, vücudun en hassas bölgelerinden biri olarak bilinir. Göz çevresi parlak ve canlı göründüğünde kişi, sağlıklı genç bir görünüm kazanır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.