Alışverişin kampanyalarla daha anlamlı.

Kampanyalı alışveriş için tıkla

↓↓

Yıllık Lens Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?
04.09.2023

Yıllık Lens Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Lens günümüzde göz bozukluğu yaşayan bireyler için hayat kurtarıcı niteliktedir. Bu yüzden sıklıkla lens kullanılmaktadır. En uzun süreli kullanımı olan lens yıllık lens modelidir. Yıllık lenslerin adından da anlaşılacağı üzere 365 gün yani 1 yıl boyunca kullanım ömrü bulunmaktadır. Ancak kullanımında dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat ettiğiniz zaman bir yıl boyunca yıllık lenslerinizi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda yazımızda bahsettiğimiz konulara dikkat etmeniz sizin göz sağlığınızı koruyacaktır. Lenslerin kullanımına dikkat etmemeniz göz sağlığınızı direkt olarak etkileyecektir. Bu nedenle göz sağlığınızı korumak için mutlaka lens kullanımlarınızı dikkatli bir şekilde yapmanız gerekiyor.

1 yıllık lens kullanımı aslında çok uzun bir süredir. Bu nedenle 1 yıllık lens kullanımı yaparken diğer lenslere göre çok daha dikkatli olmanız gerekiyor. Öncelikle lenslerinizin temizliğine ve bakımını oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bakımını yaparken az sonra bahsedeceğimiz maddeleri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Yıllık lens kullananlar aslında lens kullanımını bilen ve uzun yıllardır lens kullanımı yapan bireyler oluyor. Ancak az önce bahsettiğimiz gibi lens kullanımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenlere maalesef dikkat edilmiyor.

 

Yıllık Lens Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler Nelerdir?

Yıllık lens kullananların dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunduğundan az önce bahsetmiştik. Yıllık lens kullanırken dikkat etmeniz gereken maddelerden bahsedelim. Renkli yıllık lens kullanımı yapan bireyler içinde bu maddeler geçerlidir.

 

Lens Kullanım Süresine Dikkat Edin

Lens kullanım süresine mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Yıllık lenslerin kullanım süresi 1 yıldır. Yani 1 yıllık lens kullanımı ardından atılması gerekiyor. 1 yıllık lens kullanımı süresi ise lenslerin göze takılmasından itibaren başlamaktadır. Özellikle renkli yıllık lens kullanımında az kullanıldığı için kullanım süresine dikkat etmeden kullanıldığını görmekteyiz. Ancak yıllık lenslerin kullanımı göze takıldığında başladığı için kullanmasanız bile 1 yıl sonra atmak zorundasınız. Bir yıl sonra kullanım yaptığınız zaman gözde kaşınmaya, kızarıklığa hatta korneanın mikrop kapmasına neden olacaktır. Gözde kaşınmaya neden olması gözü kaşımanız durumunda lenslerin kaymasına neden olacaktır. Bu nedenle lens kullanım süresine dikkat ederek kullanım yapmanız gerekmektedir.

 

Lens Alırken Mutlaka Doktora Danışın

Lens alırken mutlaka bir uzmana danışmanız gerekiyor. Özellikle yıllık renkli lens alırken herhangi bir doktora danışılmamaktadır. Özellikle yıllık renkli lenslerin bakıldığı zaman kıyafete uygun olacak şekilde farklı renkleri herkesin dolabından vardır. Ancak numarasız lens kullansanız dahi mutlaka öncesinde bir doktora görünmeniz gerekiyor. Lenslerin gözünüze uygun olması kullanım rahatlığı açısından oldukça önemlidir.

 

Lens Temizliğine Mutlaka Dikkat Etmelisiniz

Lens kullanırken mutlaka ve mutlaka lens temizliğine önem göstermeniz gerekiyor. Lens temizliği günlük olarak yapılmalıdır. Renkli yıllık lenslerde de bu bakım gereklidir. Yıllık lens bakımlarını kullandığınız günün akşamı çıkarırken yapmanız gerekiyor. Peki, lens bakımını nasıl yapmalısınız anlatalım. Öncelikle lens bakımına başlamadan önce mutlaka ellerinizi yıkamanız gerekiyor. Gün içinde elleriniz farklı farklı yerlere değiyor. Bu noktalardan elinize mikroplar bulaşabiliyor. Bu nedenle lens temizliğine başlamadan önce mutlaka ellerinizi temizlemeniz gerekiyor. Ancak elinizi temizlerken yapısında alkol bulunan dezenfektan ve kolonya gibi temizlik ürünlerini kullanmamalısınız. Bu ürünler lenslerin yapısını bozacağı gibi gözünüze direkt olarak temas etmemesi gereken maddelerdir. Bu nedenle elinizi sabun ve bol su ile yıkayarak lens temizliğine başlayabilirsiniz.

Lens temizliğinde asla su kullanmamalısınız. Maalesef günümüzde lenslerin temizliğinde normal su kullanılmaktadır. Ancak yıllık lenslerde dâhil olmak üzere tüm lens çeşitlerinin özel lens solüsyonları ile lens temizliği yapılması gerekiyor. Özel lens solüsyonu hem lensleri temizler hem de göze en ufak bir zarar vermez. Bu yüzden lens kullanıyorsanız mutlaka ama mutlaka lens solüsyonu kullanmalısınız. Lens solüsyonu ile lenslerinizi birkaç defa yıkamanız temizlemenize yardımcı olacaktır. Lensleri kullanmadığınız zaman mutlaka lens kutusuna koymanız gerekiyor. Lens kutusunun içinde ise yine lensler için özel olarak üretilmiş olan solüsyonlar bulunmalıdır. Bu lens solüsyonlarını her gün değiştirmeniz faydalı olacaktır. Aynı zamanda lens kutularını da değiştirmeyi unutmayın. Lens kutusunun ömrü 1 ay civarıdır. Bu yüzden yıllık lenslerinizin lens kabını aylık olarak değiştirmeniz çok iyi olacaktır.

Lens temizliği ihmal edilmemesi gereken çok önemli bir konudur. Sadece 5 saat taktım veya sadece 6 saat taktım temizlemem gerekmiyor gibi bir düşünceye kapılmamanız gerekiyor. Yıllık lens kullananlar günlük olarak düzenli lens bakımlarını mutlaka atlamaması gerekmektedir.

 

Lens Solüsyonuna Dikkat Etmeniz Gerekiyor

Az önce lens temizliğini ve lens temizliğinde solüsyonun öneminden bahsetmiştik. Lens solüsyonlarının da yine belirli son kullanma tarihi olmaktadır. Son kullanma tarihine dikkat ederek lens solüsyonlarını kullanmanız gerekmektedir. Tarihi geçmiş olan lens solüsyonları lens temizliği yerine gözünüze zarar verecektir.

 

Yıllık Lensleri Gece Kullanmayın

Lenslerin gece mutlaka çıkarılması gerekiyor. Uyku sırasında lensin kullanılması lenste kaymalara neden olabilmektedir. Bu lens kaymaları önemli göz sorunlarına neden olacaktır. Bu sebeple yıllık lens kullananların mutlaka gece lenslerini çıkarıp lens kutusuna koyması gerekmektedir. Ancak buraya önemli bir not düşmek istiyoruz. Son zamanlar gece gözde kalabilen lensler üretilmiştir. Bu lensler gece gözde kalabildiği için gece uyurken lensleri çıkarmanıza gerek kalmayacaktır.

 

Yıllık Lens Kullanırken Denize Havuza Girmemeniz Gerekiyor

Lens kullanırken denize veya havuza kesinlikle girmemeniz gerekiyor. Havuzda bulunan klor ve denizde bulunan tuz lenslere zarar verecektir. Bu nedenle gözünüzde lens bulunurken denize veya havuza girmemeniz gerekiyor. Deniz ve havuz suyu lensinize zarar verecektir. Maalesef bu zararı lensinizi temizleyerek gideremezsiniz.

 

Yıllık Lens Kullanırken Sıcağa Maruz Bırakmamalısınız

Lensler sıcağa karşı dayanıklı değildir. Örneğin ateş yakarken veya yemek buharında lens takmanız lensin göz kapağınıza yapışmasına neden olacaktır. Sıcağa karşı direkt olarak maruz bırakmamanız lensin kullanımında oldukça önemlidir.

Lens Optik olarak en iyi yıllık lensleri size sunmaktayız. 1994 yılından beri tek işimiz lensler olmaktadır. Bu sayede size en uygun lensi en uygun fiyatlarla sunmaktayız. 1 yıllık lens kullanımı az bir süre değildir. Bu nedenle mutlaka işinde iyi olan lens satıcılarından lenslerinizi almanız gerekmektedir. Pek çok çeşit arasında size en uygun olan lensi web sitemiz üzerinden bulabilirsiniz. Yine web sitemiz üzerinden size uygun olan lensi hızlı bir şekilde sipariş verebilirsiniz. Yıllık lens almaya karar verdiyseniz mutlaka Lens Optik’i ziyaret edip avantajlı fiyatlarımızdan faydalanabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Göz Enfeksiyonu Nedir? Neden Olur?
Göz Enfeksiyonu Nedir? Neden Olur?
Göz enfeksiyonu, toplumda sıklıkla karşılaşılan ve yaygın bir sağlık problemidir. Bu tür enfeksiyonlar genellikle bakteri, virüs veya mantar gibi mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlardır.
Göz Altı Torbaları Neden Olur?
Göz Altı Torbaları Neden Olur?
Göz altı torbası, birçok insanın karşılaştığı ve estetik açıdan rahatsız edici olabilecek bir sorundur. Bu sorun, ilerleyen yaş, uykusuzluk ve dengesiz beslenme gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
Heterokromi Nedir? Neden Olur?
Heterokromi Nedir? Neden Olur?
Heterokromi, genelde gözlerde meydana gelen bir renk değişikliği durumunu ifade etmektedir. Bu durum, aynı zamanda cilt ve saçta da görülebilir ancak en sık göze çarpan yeri gözlerdir.
Göz Kararması Neden Olur? Nasıl Geçer?
Göz Kararması Neden Olur? Nasıl Geçer?
Göz kararması, birçok insanın günlük yaşantısında sıklıkla yaşadığı şikayetlerden biri olarak karşımıza çıkar. Genellikle birkaç saniye veya birkaç dakika süren göz kararması, insanların hayatında önemli bir etkiye sahip olabilir.
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Günümüz dijital çağında, uzun saatler boyunca ekran karşısında geçirilen zamanın artmasıyla birlikte, mavi ışığa maruz kalma oranı da önemli ölçüde yükselmiştir.
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz atması, yani göz seğirmesi, kontrol edilemeyen ve istemsiz bir göz kası ya da göz kapağı hareketi olarak bilinir. Tıbbi adı miyokimi olan göz seğirmesi, genellikle göz kapağının birkaç saniye boyunca tekrarlayan hareketiyle kendini gösterir.
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz ağrısı, gözün herhangi bir bölgesinde hissedilen bir ağrı veya yanma, batma, veya yabancı cisim varmış hissi ile tanımlanabilir. Görme organında meydana gelen bu ağrı, insanların büyük çoğunluğu hayatlarının bir döneminde yaşadığı yaygın bir şikayettir.
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz kapağında ortaya çıkan yağ bezeleri, çoğu zaman görüntü açısından istenmeyen bir durum olabilir. Bu yağ bezeleri, genellikle estetik bir sorun olarak kabul edilse de bazı durumlarda görmeye engel olabilecek boyutta olabilirler.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.