Multifocal Lens Nedir, Kimler Kullanabilir?
04.09.2023

Multifocal Lens Nedir, Kimler Kullanabilir?

Multifocal (multifokal) lensler kısaca birden fazla görüş bozukluğunu düzeltmek için üretilen lenslerdir. Hipermetrop yani yakını görememe, miyop yani uzağı görememe gibi sorunları ve yaşa bağlı olarak gelişen presbiyopiyi düzeltmek için kullanılırlar. Bu şekilde birden fazla odaklanma problemini çözen lenslere multifocal lens denir.

Presbiyopi yakın görüş bozukluklarına denir. Bir görme kusuru değildir, yaşla beraber göz merceğinin yavaş yavaş sertleşmesi yüzünden meydana gelir. Genelde 40 yaş sonrasında yaşanmaya başlar, 60 yaşlarında ise kalıcı bir hale gelir ve ilerleme görülmez.

Presbiyopiyi farketmek çok kolaydır. Zaman geçtikçe yakını görmekte zorlanıyor, kısaca, presbiyopi, 40-45 yaşına gelen herkesi etkileyen bir göz problemidir. Bu noktada, yakındaki nesneler bulanık görünmeye başlar. Okuduğunuz kitabı net görebilmek için kollarınızı gözlerinizden öteye uzatmanız gerekebilir. Tabii ki, kollarınızı uzatmanın bir sınırı var.

Presbiyopi için akla gelen ilk çözüm uzak gözlüğünün yanında ayrıca bir de okuma gözlüğü edinmektir. Özellikle de gün içinde, uzak ve yakın arasında görmeniz gereken şeyler çok fazla değişiyorsa, sürekli gözlük değiştirmek zahmetli olacaktır. Bu nedenle de bu sorunu yaşayanlar için multifocal ve bifocal lensler tasarlanmıştır.

Multifocal lenslerin hem klasik yumuşak lensleri hem de geleneksel hava geçiren sert lens versiyonları bulunur fakat yaygın olarak yumuşak lens şeklinde üretilirler. Diğer lenslerde olduğu gibi bunların da hibrit olanları nadiren de olsa üretilir.

Multifocal lenslerin tek odaklı lensler gibi yıllık, üç aylık, aylık ya da günlük süreli olanları bulunur. Bunlar süresi geçtikten sonra atılır ve yenisi kullanılır. Daha rahat bir kullanım ve solüsyonla uğraşmamak için günlük multifocal lensleri de tercih edebilirsiniz. Bu lensler günün sonunda çöpe atılır ve tekrar kullanılmaz.

Yumuşak multifocal lensler hidrojel silikonlardan yapılır. Bu sayede gözün hava almasını sağlar, kuruluk ve kaşıntı gibi sorunların yaşanmasını engeller. Gözünüzde hiçbir şey yokmuşçasına his sağlayacak kadar konforludurlar. Multifocal lensler klasik yumuşak lenslerden daha fazla hava geçirmeleriyle bilinirler.

 

Multifocal Lens ve Bifocal Lens Arasındaki Fark Nedir?

Multifocal lensleri kullandığınızda görüş mesafeniz ne olursa olsun, görüntüleri net ve keskin bir şekilde görürsünüz. Genellikle bifocal ve multifocal lenslerin arasındaki fark merak edilir. Bifocal lensler iki ayrı odaklanma sorununu çözen lenslere verilen bir addır. Multifocal lensler ise birden fazla görme problemi için üretilmiştir. Yani bifocal lensler de aslında birer multifocal lenstir.

 

Multifocal Lensler Nasıl Kullanılırlar?

Multifocal lenslerin üzerinde odaklanma problemini düzelten birden fazla odak noktası bulunur. Bu noktalar yakını ve uzağı eşit derecede net ve temiz görmenize yardımcı olacaklardır.

Multifocal lenslerin alışma süreci zorlu değildir. İlk defa lens kullanacaksanız lens takma ve çıkarma işlemlerine alışmanız biraz zaman alabilir. Bu konuda zorlanacak olursanız doktorunuzdan yardım isteyebilirsiniz. Lens bakımı ve temizliğine özellikle dikkat etmeli, büyük özen göstermelisiniz.

Multifocal lenslerin görüş açısına alışmak da vakit alabilir, öncelikle beynin bu görüş şekline alışması gerekecektir. Bu en fazla 2 haftayı bulabilen bir süredir. Süreyi hızlandırmak için gün içinde lensi ara vermeden takmanız tavsiye edilir. Bunun dışında tek odaklı kontakt lenslere kıyasla kullanımları pek farklı değildir.

 

Multifocal Lens Çeşitleri

Kontakt lens markaları toplumlarda presbiyopi çok yaygın olduğu için multifocal lenslere büyük yatırım yaparlar. Konforlu, kolay takılan ve pratik bir kullanıma sahip olan multifocal lensler arasından hangisini kullanacağınızı düşünüyorsanız göz doktorunuzun önerilerini dinlemelisiniz. Göz kuruluğu, kornea yüksekliği gibi unsurlar kontakt lens seçiminde fark yaratabilirler. Eğer alışma süresi geçtiği halde lensiniz rahatsızlık oluşturmaya devam ediyorsa derhal doktorunuzu aramalısınız.

Sitemizde satışa sunulan multifocal lenslerin listesi şu şekildedir:

 

Alcon markasına ait olan bu lensler hem uzağı hem de yakını göremeyenler için ideal bir seçim olacaktır. Kullanım süresi bir aylık olan bu yumuşak lensler hidrojel silikondan yapılmıştır. Olabilecek bütün mesafeler için net, temiz ve neredeyse kusursuz bir görüş sunar. Mesafeler arası geçişler yumuşaktır, alışma süresinden sonra hiçbir zorluk çekmezsiniz.

Air Optix Multifocal lensler hidrojel silikondan yapıldıkları için gözünüze hava aldırırlar, kuruluk ve rahatsızlık hissetmezsiniz. Gün içerisinde gözünüzde lens olduğunu unutursunuz. Konforu ön planda tutmak üzere tasarlanmışlardır. Kullanımı kolaydır. Yeni lens kullanmaya başlıyorsanız bir hafta içinde takma ve çıkarmaya alışabilirsiniz.

Air Optix Multifocal lensinizin ömrünü uzatmak istiyorsanız düzenli olarak çok amaçlı bir solüsyonla temizlemeli ve belirli aralıklarla da hidrojen peroksit ile dezenfekte etmelisiniz. 1 kutuda 6 adet bulunmaktadır. Aylık lenslerdir.

 

Bu multifocal lensler Bausch and Lomb markası tarafından üretilmişlerdir. Tek aylık süresi olan lenslerdir, bu süre dolunca elinizdekileri atıp yenisini açmanız gerekir. Her mesafeden net ve temiz bir görüş sağlar. Presbiyopisi olanlar için ideal bir lens çeşididir. Yakını görme konusunda yaşadığınız sorunları ortadan kaldırır, kitap okurken zorluk çekmezsiniz. Orta ve uzak mesafelerde de eşit derecede net bir görüntü elde edersiniz. Mesafeler arası değişim son derece yumuşak ve hızlı olur. Yakına bakmaktan uzağa bakmaya geçerseniz odaklanma zorluğu yaşamazsınız. Alışma süreniz bir ya da iki haftayı geçmeyecektir.

Konforlu bir lens olan Pure Vision 2 HD Multifocal’i saatler boyunca takabilirsiniz. Araç kullanırken, televizyon izlerken ya da gazete okurken gözlük değiştirme zahmetinden sizi tamamen kurtaracaktır. 1 kutuda 6 adet bulunmaktadır. Aylık lenslerdir.

 

Cooper Vision tarafından üretilmiş lenslerdir. Eşsiz bir tasarıma sahip olan Biofinity Multifocal lensler presbiyopisi olanlara yepyeni bir görüş kazandırmaya yardımcı olur. Her mesafede keskin ve net bir görüntü istiyorsanız bu lensler sizin için ideal olacaktır.

Balanced Progressive teknoloji ve Aquaform Comfort Science teknolojisinin faydaları birleştirilmiştir. %48 su içerir. Bir aylık süresi olan bu multifocal lensler şeffaftır. Yakını, orta uzaklıktaki mesafeleri ve uzağı rahatlıkla görebilirsiniz. Yakın mesafeleri görmekte zorlanmaktan kaynaklı migren ağrılarına da son verir. Sürekli gözlük değiştirmek ve iki gözlük taşımaya kolay ve rahat bir alternatif olur.

 

Alcon kalitesi ve son teknolojiyle üretilmiş multifocal lenslerdir. Presbiyopsi olanların hayatını belirgin bir şekilde kolaylaştırır. Her mesafeyi mükemmel bir keskinlik ve temizlikte görürsünüz. Konforlu tasarımı sayesinde uzun saatler boyunca takabilir, okuma ve yakın görme konusunda sorun yaşamazsınız.

Tek kullanımlık günlük lenslerdir. Solüsyon ve dezenfektana ihtiyacınız azalır. Kullandığınız lensleri gün sonunda çöpe atıp, ertesi gün yeni bir çift blister kullanabilirsiniz. Özellikle de sık seyahat edenler ve hareket halinde olanlar için büyük kolaylık sağlamaktadır. %69 su içerir. 1 kutuda 30 adet bulunmaktadır. Günlük kullan at lenslerdir.

 

Johnsonn and Johnsonn güvencesi ve kalitesiyle tasarlanmış olan bu multifocal lensler hayatınıza büyük kolaylık katacak. Yakını görmekte zorlanıyorsanız ya da okuma gözlüğünden sıkıldıysanız günlük kullan at lenslerin konforunu deneyebilirsiniz. Lens tüm mesafelerde yani yakın, orta ve uzak mesafelerde dengeli görüş imkanı sunar. %96 UVA, %99’dan fazla UVB blokajı sağlar.

Net görüş, konfor ve pratiklik sunan bu multifocal lensler sayesinde her mesafeyi keskin ve temiz olarak göreceksiniz. Tek günlük olduğu için lens solüsyonu ve hidrojen peroksit gibi malzemelerle temizlik yapmanıza gerek kalmayacak. 1 kutuda 30 adet bulunmaktadır. Günlük kullan at lenslerdir.

 

  • Bio True One Day for Presbyopia

Bausch and Lomb tarafından üretilen bu multifocal lens sayesinde her mesafeyi kusursuza yakın görebilirsiniz. Mükemmel bir rahatlık sağlayan lensler sayesinde gözleriniz nemli kalır. Kuru gözlere özellikle tavsiye edilen bu lens, gözlerin doğal biyolojik yapısından esinlenerek tasarlanmıştır. Göz yaşını taklit ederek kurluğu önlemeye yardımcı olur. %78 su içerir. 1 kutuda 30 adet bulunmaktadır. Günlük kullan at lenslerdir.

 

İlginizi Çekebilir: Görme Kusuru İçin En Konforlu Çözüm Olan Kontakt Lens`e Genel Bakış

Blog Son Eklenenler
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Günümüz dijital çağında, uzun saatler boyunca ekran karşısında geçirilen zamanın artmasıyla birlikte, mavi ışığa maruz kalma oranı da önemli ölçüde yükselmiştir.
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz atması, yani göz seğirmesi, kontrol edilemeyen ve istemsiz bir göz kası ya da göz kapağı hareketi olarak bilinir. Tıbbi adı miyokimi olan göz seğirmesi, genellikle göz kapağının birkaç saniye boyunca tekrarlayan hareketiyle kendini gösterir.
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz ağrısı, gözün herhangi bir bölgesinde hissedilen bir ağrı veya yanma, batma, veya yabancı cisim varmış hissi ile tanımlanabilir. Görme organında meydana gelen bu ağrı, insanların büyük çoğunluğu hayatlarının bir döneminde yaşadığı yaygın bir şikayettir.
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz kapağında ortaya çıkan yağ bezeleri, çoğu zaman görüntü açısından istenmeyen bir durum olabilir. Bu yağ bezeleri, genellikle estetik bir sorun olarak kabul edilse de bazı durumlarda görmeye engel olabilecek boyutta olabilirler.
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Göz sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir konudur. Görme kusurları, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek problemler arasında yer alır. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozuklukları, gözlük ya da kontakt lens kullanımını gerektirebilir.
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz çapaklanması her yaştan kişinin hayatında en az bir kez olsun yaşadığı yaygın bir durumdur. Bebeklikten itibaren görülmeye başlayan bu durum, gözde normal dışında aşırı çapaklanma olarak tanımlanabilir.
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Modern yaşam tarzımızda, gözlerimizi korumak her zaman daha önemli bir hal aldı. Birçok kişi, uzun saatler boyunca dijital ekranlara maruz kaldığı için göz sağlığı sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Hoya gözlük camları ise bu sorunları en aza indirerek göz sağlığınıza önemli bir katkı sağlar.
No Touch Lazer Nedir?
No Touch Lazer Nedir?
Gözdeki miyopi ve astigmatizma gibi kırma kusurlarının tedavisinde etkili bir yöntem olan excimer lazer, gözün en ön tarafında bulunan saydam dokumuz olan kornea üzerinde işlem yaparak gözdeki kusurları düzelten bir teknolojidir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.