Gözlük mü Lens mi ?
01.09.2023

Gözlük mü Lens mi ?

Görme kusurlarınız var ancak gözlük mü yoksa lens mi kullanmanız gerektiği konusunda kararsızsanız bu yazımız size gözlük ve lens tercihinizde yardımcı olacaktır. Görme bozukluğu olan kişiler öncelkle gözlük kullanmaya başlayarak  bir süre avantajlarını ve dez avantajlarını deneyimlerler ve belli bir süreden sonra kontakt lens kullanımı ile ilgili araştrma yapmaya başlarlar.. Öncelikle her ikisinin de avantaj ve dezavantajları konusunda bilgi sahibi olmak kullanıcı için en uygun seçimi yapmasına olanak tanır..

Miyop ya da  Hipermetrop hastaları için gözlük kullanmak zahmetli ve maliyetli olsa da presbiyopi hastaları için  bu çok daha zahmetlidir.. Uzak nesneler için uzak gözlüğü yakın nesneler için yakın gözlüğünü takıp sürekli bu durumu tekrarlaması gereklidir. Oysa günümüzde birçok multifokal lens markaları mevcut. Bu lensler sayesinde uzak ve yakını görememe kusurlarını tek bir lens ortadan kaldırıyor. Ayrıca gözlükleri uykudan önce çıkartmak gerekmektedir.  Göz rahatsızlığı olanlar için bazı özel lensler vardır. Bu lenslerin gece gözde kalabiliyor olması ise oldukça konforludur. Ayrıca yaşam kalitenizi de olumlu etkiler.

 

Gözlük Kullanmanın Avantajları;

  • Gözlük kullanımının pratik ve kolay alışılıyor olması
  • Aksesuar olarak kullanıldığı için güvenilir ve risk oluşturmuyor olması.
  • Üretiminin ucuz, bakımının kolay olması.
 

Dezavantajları;

  • Sportif faaliyetlerinizde gözlük kullanmanız oldukça zordur. Örneğin voleybol, basketbol, futbol vb.
  • Gözlük takmak görme kusurunu iyileştirmez. Sadece görme ve yaşam kalitenizi artırır.
  • Özellikle kış mevsiminde yaşanan buhar sorunu nedeniyle sürekli temizlemek gereklidir.
  • Yakın ve uzağı görememe sorunu yaşayan hastalar birden fazla gözlük kullanmak zorunda kalırlar. Bu da hem yaşam kalitesini hem de zamanını olumsuz etkiler.
 

Kontakt lens kullanmanın Avantajları;

  • Lensler gözün direk üzerinden düzeltme yaptıklarından çevresel kısımlardaki görme bozukluklarını azaltır.
  • Keratakonus rahatsızlıgı olan hastalar, kontakt lenslerle sıklıkla iyi bir görme elde ederler.
  • Kontakt lenslerin sporcular ve özel iş gereksinimleri olanlar için de oldukça avantajları bulunmaktadır. Estetik ve rahat hareket edebilme açısından kontakt lensler daha kullanışlıdır.
  • Torik ve multifokal lenslerin çıkması ile birlikte daha fazla hastaya hitap edebilmesi
  • Günlük kullan-at lenslerin ortaya çıkması ile birlikte temizleme sorunu olmadan daha kullanışlı olması.
 

Dezavantajları;

  • Gözlüklere göre biraz daha masraflıdır. Ancak günümüzde daha hesaplı kontakt lensler de piyasada bulunmaktadır.
  • Kontakt lens kullanımının temizliğine çok dikkat etmek gereklidir. Düzenli olarak dezenfekte edilmelidir.
  • Yeni kullanmaya başlayanlar için alışma süresi olabilir. Takıp çıkarma konusunda alışıncaya kadar belirli bir süre gerekebilir.

 

Blog Son Eklenenler
Yaz Gelmeden Önce Göz Sağlığı En Uygun Kontak Lens Seçimi
Yaz Gelmeden Önce Göz Sağlığı En Uygun Kontak Lens Seçimi
Yaz yaklaşıyor… Tatil planları, festivaller, açık hava konserleri, plaj günleri, bolca güneş ve özgürlük! Gözlükle terlemek, buğulanmak ya da havuza gözlükle girmek mi?
Tatil Planları Yapanlar İçin Seyahatte Kontakt Lens Kullanımı
Tatil Planları Yapanlar İçin Seyahatte Kontakt Lens Kullanımı
Tatil planları yaparken pasaport, valiz, güneş kremi derken kontakt lensleriniz genelde listenin sonuna kalır, değil mi? Oysa ki, göz sağlığınız konforlu bir tatilin olmazsa olmazı. Lens kullanıcıları için seyahat, bazı küçük önlemler alınmadığında oldukça konforsuz ve hatta riskli hale gelebilir.
FFA (Fundus Floresein Anjiografisi) Göz Anjiyografisi
FFA (Fundus Floresein Anjiografisi) Göz Anjiyografisi
Göz Anjiyosu (FFA, Fundus Floresein Anjiografisi), tıp literatüründe Fundus Floresein Anjiografisi (FFA) olarak bilinen, göz dibi damarsal yapılarının değerlendirilmesinde kullanılan önemli bir tanı yöntemidir. Teknik, 1961 yılında Indiana Üniversitesi tıp öğrencileri olan H.R. Novotny ve D.L. Alvis tarafından retinal hastalıkların değerlendirilmesi amacıyla tanımlanmıştır.
Argon Lazer Nedir?
Argon Lazer Nedir?
Argon lazer, tıpta ve özellikle oftalmolojide yaygın olarak kullanılan bir lazer teknolojisidir. Gözdeki iç dokuları fotokoagülasyon yöntemi kullanarak tedavi etme amacı taşır. Fotokoagülasyon, lazer ışığını kullanarak hedeflenen dokularda küçük yanıklar oluşturarak istenmeyen veya zarar görmüş dokuları yok etme işlemidir.
YAG Lazer Kapsülotomi ve İridotomi Nedir?
YAG Lazer Kapsülotomi ve İridotomi Nedir?
YAG lazer, göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan en etkili lazer türlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle oftalmoloji alanında sıkça başvurulan bu teknik, katarakt ameliyatı sonrası oluşan bulanıklığın giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Katarakt ameliyatı sonrasında, bazı hastalarda "sekonder katarakt" olarak adlandırılan ve lens kapsülünün arka kısmında bulanıklık meydana gelebilir.
Görme Alanı Testi Nedir?
Görme Alanı Testi Nedir?
Görme alanı testi, göz hastalıklarının tespit ve ilerlemesinin takibinde önemli bir rol oynayan bir tanı yöntemidir. Göz sağlığının korunması ve olası hastalıkların erken teşhisi için rutin olarak kullanılmaktadır.
Vitrektomi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?
Vitrektomi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?
Vitrektomi, gözde bulunan vitreus adı verilen jelimsi maddenin cerrahi olarak çıkarıldığı bir ameliyattır.
Çizilen Gözlük Camı Nasıl Düzelir?
Çizilen Gözlük Camı Nasıl Düzelir?
Çizilen gözlük camı, gözlük kullanan herkes için can sıkıcı bir durumdur. Gözlüklerin günlük yaşamda sağladığı konfor ve netlik, zamanla meydana gelen çiziklerle tehdit altına girebilir. Çiziklerin gözlüklerin görüş kalitesini olumsuz etkilemesi, özellikle de yüksek numaralı camlarda daha belirgin hale gelir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.