Lenslerinizi Beş Kolay Adımda Nasıl Takarsınız?
29.09.2023

Lenslerinizi Beş Kolay Adımda Nasıl Takarsınız?

Öncelikle, bunu lensleri gözünüze koymak gibi düşünmeyin, yaptığınız bu değil. Yaptığınız, lensleri gözlerinize rahatlıkla duracakları ve net görmenize yardımcı olacakları şekilde takmak. Şimdi asıl konuya gelelim. Bu lens takmanın muhtemelen en kolay yolu.

1. Ellerinizi yıkayın.

Kontakt lenslerinize kazara toz, mikrop, veya makyaj kalıntısı bulaştırmadığınızdan emin olmak istersiniz zira bunlar gözlerinize zarar verebilir. Ayrıca, fazla nemlendirici ve parfüm içermeyen basit sabunlar kullanın. Ellerinizi iyice durulayın ve kurutun. Bu da yine, gözlerinize istenmeyen bir şey bulaştırmamanız için gerekli. Şimdi lensleri takalım.

2. Her zaman aynı gözden başlayın.

Lensleriniz her iki göz için ayrıdır. Ayakkabılarınız gibi, iki teki birbiriyle karıştıramazsınız. Kutudan çıkardığınızda lensleriniz birbirleriyle aynı görüneceğinden, sağ elinizi kullanıyorsanız sağ gözünüzden, solaksanız sol gözünüzden başlamak ve her lens taktığınızda buna bağlı kalmak, hangi lensin hangi göz için olduğunu karıştırmamanızı sağlar. Lenslerinizi ilk kez takmak için kolay olan yol bu, ki zaten istediğimiz de bu.

3. Lensi dikkatlice çanak haline getirin.

İşaret parmağınızın üzerine lensi koyun. Lense bakın. Bir çanak gibi yukarı doğru mu bakıyor? Öyleyse, harika! Neredeyse bitti. Sadece kontakt lens solüsyonunuzla durulayın; ve lenslerinizi takıp gününüze devam etmeye hazırsınız. 

4. Göz kapağınızı tutun ve lensinizi yerleştirin.

Göz kapağınızı tutmak için boşta olan elinizi kullanın ve lensi yerleştirin. Pek çok kimse lensi göze yerleştirirken başka tarafa bakmayı tercih eder. Böyle de yapabilirsiniz, doğruca lense de bakabilirsiniz. İkisi de olur.

5. Gözünüzü kapatıp açın ve gülümseyin—işte oldu!

Bu kadar! Her zamanki gibi gözünüzü kapatıp açın, aynaya da bakabilirsiniz. Her şey yolunda görünüyorsa ve öyle hissediyorsanız, hazırsınız.

Eh, kolay olacağını söylemiştik!

Şimdi videumuzu izleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz

 

Blog Son Eklenenler
Göz Rengi Nasıl Oluşur?
Göz Rengi Nasıl Oluşur?
Göz rengi, bireylerin fiziksel özelliklerinin en çok büyüleyen unsurlarından biridir ve özellikle ebeveynleri için çocuk gelişiminde önemli bir yer tutar.
Gözde Işık Çakması Nedir ve Neden Olur?
Gözde Işık Çakması Nedir ve Neden Olur?
Gözde ışık çakması, birçok bireyin yaşamında zaman zaman karşılaştığı gözlerin birinde ya da ikisinde aniden gelen bir görsel deneyimdir.
Göz Sulanması Neden Olur? Göz Sulanmasına Ne İyi Gelir?
Göz Sulanması Neden Olur? Göz Sulanmasına Ne İyi Gelir?
Göz sulanması, tıbbi ifade ile epifora olarak adlandırılan gözlerin normalden fazla gözyaşı üretmesi ya da gözyaşların olması gerektiği gibi akmaması sebebi ile meydana gelen durumdur.
Çocuklar İçin Ekran Süresi Ne Olmalı?
Çocuklar İçin Ekran Süresi Ne Olmalı?
Günümüz, teknoloji çağı olarak adlandırılan bir dönemde yaşıyoruz ve bu durum, çocukların hayatında önemli bir yer kaplıyor.
Göz Kanseri Nedir? Göz Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Göz Kanseri Nedir? Göz Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Göz kanseri, gözün içinde veya çevresinde meydana gelen, kitle yani tümör haline gelen anormal hücrelerin kontrolsüz büyümesiyle karakterize edilen bir hastalıktır.
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz kapağı düşüklüğü, üst göz kapağının olması gerekenden daha aşağıda konumlanmasıyla karakterize edilen bir durumdur.
İLasik Nedir?
İLasik Nedir?
Görme kusurları, günlük yaşam kalitesini etkileyen önemli sağlık sorunları arasında yer alır. Gözlük ya da kontakt lens kullanımı, bu sorunlara geçici çözümler sunarken, kalıcı bir çözüm arayanlar için İLasik yöntemi dikkat çekmektedir.
Göz Travması Nedir?
Göz Travması Nedir?
Göz travması, günlük yaşantımızda karşılaşabileceğimiz ciddi sağlık sorunlarından biridir ve özellikle gençleri etkileyen bir durumdur. Çoğunluk olarak fiziksel aktiviteler sırasında veya kazalar sonucunda meydana gelen göz travmaları, gözün hassas yapısı nedeniyle ciddi sonuçlar doğurabilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.