Lenslerinizi Beş Kolay Adımda Nasıl Takarsınız?
29.09.2023

Lenslerinizi Beş Kolay Adımda Nasıl Takarsınız?

Öncelikle, bunu lensleri gözünüze koymak gibi düşünmeyin, yaptığınız bu değil. Yaptığınız, lensleri gözlerinize rahatlıkla duracakları ve net görmenize yardımcı olacakları şekilde takmak. Şimdi asıl konuya gelelim. Bu lens takmanın muhtemelen en kolay yolu.

1. Ellerinizi yıkayın.

Kontakt lenslerinize kazara toz, mikrop, veya makyaj kalıntısı bulaştırmadığınızdan emin olmak istersiniz zira bunlar gözlerinize zarar verebilir. Ayrıca, fazla nemlendirici ve parfüm içermeyen basit sabunlar kullanın. Ellerinizi iyice durulayın ve kurutun. Bu da yine, gözlerinize istenmeyen bir şey bulaştırmamanız için gerekli. Şimdi lensleri takalım.

2. Her zaman aynı gözden başlayın.

Lensleriniz her iki göz için ayrıdır. Ayakkabılarınız gibi, iki teki birbiriyle karıştıramazsınız. Kutudan çıkardığınızda lensleriniz birbirleriyle aynı görüneceğinden, sağ elinizi kullanıyorsanız sağ gözünüzden, solaksanız sol gözünüzden başlamak ve her lens taktığınızda buna bağlı kalmak, hangi lensin hangi göz için olduğunu karıştırmamanızı sağlar. Lenslerinizi ilk kez takmak için kolay olan yol bu, ki zaten istediğimiz de bu.

3. Lensi dikkatlice çanak haline getirin.

İşaret parmağınızın üzerine lensi koyun. Lense bakın. Bir çanak gibi yukarı doğru mu bakıyor? Öyleyse, harika! Neredeyse bitti. Sadece kontakt lens solüsyonunuzla durulayın; ve lenslerinizi takıp gününüze devam etmeye hazırsınız. 

4. Göz kapağınızı tutun ve lensinizi yerleştirin.

Göz kapağınızı tutmak için boşta olan elinizi kullanın ve lensi yerleştirin. Pek çok kimse lensi göze yerleştirirken başka tarafa bakmayı tercih eder. Böyle de yapabilirsiniz, doğruca lense de bakabilirsiniz. İkisi de olur.

5. Gözünüzü kapatıp açın ve gülümseyin—işte oldu!

Bu kadar! Her zamanki gibi gözünüzü kapatıp açın, aynaya da bakabilirsiniz. Her şey yolunda görünüyorsa ve öyle hissediyorsanız, hazırsınız.

Eh, kolay olacağını söylemiştik!

Şimdi videumuzu izleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz

 

Blog Son Eklenenler
Yaz Gelmeden Önce Göz Sağlığı En Uygun Kontak Lens Seçimi
Yaz Gelmeden Önce Göz Sağlığı En Uygun Kontak Lens Seçimi
Yaz yaklaşıyor… Tatil planları, festivaller, açık hava konserleri, plaj günleri, bolca güneş ve özgürlük! Gözlükle terlemek, buğulanmak ya da havuza gözlükle girmek mi?
Tatil Planları Yapanlar İçin Seyahatte Kontakt Lens Kullanımı
Tatil Planları Yapanlar İçin Seyahatte Kontakt Lens Kullanımı
Tatil planları yaparken pasaport, valiz, güneş kremi derken kontakt lensleriniz genelde listenin sonuna kalır, değil mi? Oysa ki, göz sağlığınız konforlu bir tatilin olmazsa olmazı. Lens kullanıcıları için seyahat, bazı küçük önlemler alınmadığında oldukça konforsuz ve hatta riskli hale gelebilir.
FFA (Fundus Floresein Anjiografisi) Göz Anjiyografisi
FFA (Fundus Floresein Anjiografisi) Göz Anjiyografisi
Göz Anjiyosu (FFA, Fundus Floresein Anjiografisi), tıp literatüründe Fundus Floresein Anjiografisi (FFA) olarak bilinen, göz dibi damarsal yapılarının değerlendirilmesinde kullanılan önemli bir tanı yöntemidir. Teknik, 1961 yılında Indiana Üniversitesi tıp öğrencileri olan H.R. Novotny ve D.L. Alvis tarafından retinal hastalıkların değerlendirilmesi amacıyla tanımlanmıştır.
Argon Lazer Nedir?
Argon Lazer Nedir?
Argon lazer, tıpta ve özellikle oftalmolojide yaygın olarak kullanılan bir lazer teknolojisidir. Gözdeki iç dokuları fotokoagülasyon yöntemi kullanarak tedavi etme amacı taşır. Fotokoagülasyon, lazer ışığını kullanarak hedeflenen dokularda küçük yanıklar oluşturarak istenmeyen veya zarar görmüş dokuları yok etme işlemidir.
YAG Lazer Kapsülotomi ve İridotomi Nedir?
YAG Lazer Kapsülotomi ve İridotomi Nedir?
YAG lazer, göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan en etkili lazer türlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle oftalmoloji alanında sıkça başvurulan bu teknik, katarakt ameliyatı sonrası oluşan bulanıklığın giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Katarakt ameliyatı sonrasında, bazı hastalarda "sekonder katarakt" olarak adlandırılan ve lens kapsülünün arka kısmında bulanıklık meydana gelebilir.
Görme Alanı Testi Nedir?
Görme Alanı Testi Nedir?
Görme alanı testi, göz hastalıklarının tespit ve ilerlemesinin takibinde önemli bir rol oynayan bir tanı yöntemidir. Göz sağlığının korunması ve olası hastalıkların erken teşhisi için rutin olarak kullanılmaktadır.
Vitrektomi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?
Vitrektomi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?
Vitrektomi, gözde bulunan vitreus adı verilen jelimsi maddenin cerrahi olarak çıkarıldığı bir ameliyattır.
Çizilen Gözlük Camı Nasıl Düzelir?
Çizilen Gözlük Camı Nasıl Düzelir?
Çizilen gözlük camı, gözlük kullanan herkes için can sıkıcı bir durumdur. Gözlüklerin günlük yaşamda sağladığı konfor ve netlik, zamanla meydana gelen çiziklerle tehdit altına girebilir. Çiziklerin gözlüklerin görüş kalitesini olumsuz etkilemesi, özellikle de yüksek numaralı camlarda daha belirgin hale gelir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.