Günlük Kullan At Lenslerin Avantajları
01.09.2023

Günlük Kullan At Lenslerin Avantajları

En Sağlıklı ve Güvenilir Lens: Günlük Kullan - At Lensler

Geçtiğimiz yüzyılda optik sektöründeki gelişmelerle birlikte kontakt lenslerde çok fazla ilerleme sağlanmıştır. Renkli veya şeffaf lensler, miyop (uzağı görememe), hipermetrop (yakını görememe), astigmat (bulanık görme) ve renk körlüğü için üretilen lensler, günlük, haftalık, aylık ve yıllık kullanımlı lensler gibi farklı kategorilerde çok fazla yumuşak lens çeşidi de böylece hayatımıza girmiştir.

Göz sağlığımızı korumak için lensin günlük, haftalık, aylık veya yıllık mı seçilmesi gerektiği en önemli noktalardan biridir. Dijital cihazların hayatımızın bir parçası haline gelmesi ile dijital ekranlara uzun süre bakmanın göz sağlığını olumsuz etkilediği bilinir. Bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi dijital cihazların kullanımının gittikçe artmasının dışında, iş hayatı ve sosyal hayatın yoğun olması sebebiyle göz sağlığımızı korumak artık daha zorlaşmıştır.

Yıllık, aylık ve haftalık olan yumuşak lenslerin en son üyesi günlük lenslerdir. Günlük lensler “kullan-at” lensler olarak bilinir. Her gün yeni bir çift lens açılır, gün sonunda ise gözden çıkartılıp atılır. Örneğin aylık lenslerin 1 kutusunda 3 çift lens bulunur ve 1 kutu aslında 3 aylıktır. Açılan bir çift lens, 1. ayın sonunda atılarak 2. ay yeni bir çift lense geçilir. Günlük lens ise ertesi gün tekrar kullanılmaz ve tekrar kullanılmak üzere saklanmaz. 1 kutuda genellikle 30 blister bulunur. Her blister ise 1 adet lens içerir. İki gözünüz de aynı derecede ise 1 kutu lens 15 günlük kullanımı karşılar. 1 kutuda 90 blister bulunan markalar da piyasada mevcuttur.

Günlük lensler her gün yenisi kullanıldığı ve kullanıldıktan sonra atıldığı için her zaman daha güvenilir ve sağlıklıdır. İş yoğunluğu, okul hayatı ve sosyal hayatın getirdiği artan yük ile birlikte, dikkat edilmesi gereken lens bakım kurallarına karşı hassasiyetin azalması, günlük lenslere olan ilgiyi arttırmaktadır. Şimdi günlük kullan-at lenslerin hangi avantajları beraberinde getirdiğine bakalım.

Günlük Kullan-At Lenslerin 4 Avantajı

Günlük Kullan - at Lensler Temizlik Gerektirmez.

Aylık lensler gözden çıkarıldıktan sonra lens solüsyonu kullanılarak “ov-yıka” metodu ile temizlenir. Daha sonra saklamak üzere içinde lens solüsyonu bulunan saklama kabına konur. İşte bu temizleme ve saklama aşaması, günlük lenslerde yoktur. Günlük kullan-at lenslerin en önemli avantajı lens bakımına ayrılacak olan bu zamanın ortadan kalkmasıdır. Günlük kullan-at lensler açıldıktan sonra göze takılır, gün bitiminde çıkartılarak atılır.

Günlük Kullan - at Lensler Daha Hijyenik bir Kullanım Sağlar.

Aylık lens kullanırken lens bakımı tam olarak yapılsa bile mikrobiyal kontaminasyon riski bulunur. Günlük kullan-at lensler, aynı aylık lensler gibi ilk blister ambalajında iken sterildir. Günlük lenslerin kullanıldıktan sonra atılıp ertesi gün yeni lensin kullanılması kontaminasyon riskini azaltır. Aynı lensin defalarca kullanılmaması nedeniyle, lens yüzeyinde normalde gözle görülemeyen kozmetik madde, toz veya protein gibi birikintilerin oluşma riski azalır. Böylece günlük lensler daha hijyenik bir kullanım sağlar.

 

Aşağıda yer alan Günlük Kullan At Lens videosu size yardımcı olabilir.

Günlük Kullan - at Lensler Daha Konforlu ve Sağlıklıdır.

Genel olarak lensler için ideal olanı, lensin yüksek su içeriği ve oksijen geçirgenliğine sahip olmasıdır. Günlük kullan-at lenslerin su içeriğinin, aylık lenslerin yaklaşık olarak iki katı olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Oksijen geçirgenliği de günlük kullan-at lenslerde, aylık lenslere kıyasla daha yüksektir. Lenslerde su oranı ve oksijen geçirgenliğinin yüksekliği, göz kuruluğu problemi yaşayan kullanıcılar açısından önemlidir. Böylece yanma, batma ve kızarıklık oluşma olasılığı daha azaltılarak, konfor sağlanmış olur.

Günlük Kullan - at Lens, Lens Solüsyonu İhtiyacını Ortadan Kaldırır.

Günlük kullan-at lensler; saklanmadığı ve temizlik gerektirmediği için solüsyon kullanımını gerektirmez. Böylece uygun lens solüsyonu aramaya gerek kalmaz ve özellikle seyahatlerde kullanım konforunu arttırır.

Hangi Göz Kusurlarında Günlük Kullan-At Lensler Kullanılabilir?

Günlük kullan-at lensler pek çok farklı göz kusuru için kullanılabilir. Günlük lensler piyasada;

  • Miyop lensler (uzağı net olarak görememe için üretilen lensler),
  • Astigmat lensler (bulanık görme için üretilen lensler),
  • Hipermetrop lensler (yakını net olarak görememe için üretilen lensler),
  • Multifocal lensler (uzak ve yakın görememe için üretilen lensler) olarak bulunabilir.

En hassas organlarımızdan biri olan gözümüzü ilgilendiren her konuda en iyi, en sağlıklı ve en güvenli kararları vermemiz gerekir. Bütün bu avantajları ve farklı göz kusurlarına özel üretilen çeşitleri ile günlük kullan-at lensler, hayatınızın her anında kullanabileceğiniz en güvenilir ve sağlıklı lenslerdir.

Unutmayın #mucizelergörmeyedeğer.

 

İlginizi Çekebilir: Gündelik Hayatta Kontakt Lens Kullanımı

Blog Son Eklenenler
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Göz sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir konudur. Görme kusurları, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek problemler arasında yer alır. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozuklukları, gözlük ya da kontakt lens kullanımını gerektirebilir.
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz çapaklanması her yaştan kişinin hayatında en az bir kez olsun yaşadığı yaygın bir durumdur. Bebeklikten itibaren görülmeye başlayan bu durum, gözde normal dışında aşırı çapaklanma olarak tanımlanabilir.
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Modern yaşam tarzımızda, gözlerimizi korumak her zaman daha önemli bir hal aldı. Birçok kişi, uzun saatler boyunca dijital ekranlara maruz kaldığı için göz sağlığı sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Hoya gözlük camları ise bu sorunları en aza indirerek göz sağlığınıza önemli bir katkı sağlar.
No Touch Lazer Nedir?
No Touch Lazer Nedir?
Gözdeki miyopi ve astigmatizma gibi kırma kusurlarının tedavisinde etkili bir yöntem olan excimer lazer, gözün en ön tarafında bulunan saydam dokumuz olan kornea üzerinde işlem yaparak gözdeki kusurları düzelten bir teknolojidir.
Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur ve Nasıl Geçer?
Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur ve Nasıl Geçer?
Göz kapağı şişmesi yaygın bir durumdur ve çoğu yaştan kişide görülebilir. Genelde göz kapağı ile ilgili bölgede meydana gelen bir sorun olan göz kapağı şişmesi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durum genellikle iltihaplanma, yaralanma, alerjik madde maruziyeti veya darbe gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir.
Renk Körlüğü Testi Nedir?
Renk Körlüğü Testi Nedir?
Renk körlüğü testi, kişinin renkleri algılama yeteneğini değerlendirmek için yapılan bir testtir. Bu test, gözdeki koni hücrelerinin işlevini ve renk algısındaki herhangi bir eksikliği veya bozukluğu belirlemek için kullanılır.
Retina Nedir?
Retina Nedir?
Gözlerimiz, dünyayı algılamamızı sağlayan en önemli duyu organlarımızdan biridir. Görme mucizesinin arkasında isperiferalk bir sistem yatar. Bu sistemin en önemli parçalarından biri de retinadır.
20-20-20 Kuralı Nedir?
20-20-20 Kuralı Nedir?
Teknolojinin gelişmesi ve dijital ekranların günlük hayatımızdaki yeri arttıkça, göz yorgunluğu ve kuruluğu gibi göz problemleri de artış göstermektedir. Özellikle bilgisayar, tablet ve telefon gibi ekranlara uzun süre bakmak, göz kaslarının sürekli olarak yakın mesafelere odaklanmasına neden olur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.