Lens Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli
03.09.2023

Lens Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

Kontakt lens  ve renkli lens kullananların sayısı günümüzde oldukça fazla ve bu sayı günden güne artış göstermektedir. Lens kullanımında herkes yeteri kadar bilgiye sahip olmayabiliyor. Kimisi kozmetik açıdan renkli lens seçerken kimisi de göz sağlığı için numaralı şeffaf lens veya renkli kontakt lens kullanıyor.

Lens kullanırken dikkat etmemiz gerekenleri teorik olarak ve sağlık açısından inceleyelim;

 

Lens Kullanım Süresine Dikkat

Lensler günlük,aylık,haftalık ve yıllık olarak kullanmak mümkün. Tabi bu durum markasına göre, kullanım amacına göre değişmektedir. Örneğin 15 günlük kullanım süresi olan kontakt lensi 16. gün kullanmayın. Kullanım sürelerine çok dikkat ediniz, tabiri caizse kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

 

Kıyafet Seçer Gibi Lens Seçmeyin

Dikkat edilmesi gereken temel şeyleri önemsemeden, göz renginizde değişiklik yapmak için kontakt lens siparişi vermeyin.  Önce mutlaka göz doktorunuza danışın ve size önerdiği değerdeki lensi alın. “Bugün giydiğim kıyafetime uygun lens takayım” diyerek rengarenk lenslerle dolu bir lens koleksiyonu yapmak hiç doğru olmayacaktır.

 

Denize, Havuza, Duşa Lensle Girmeyin!

Bunu blog yazılarımızda defalarca kez tekrarladık, ancak yine tekrarlamakta fayda var.

Profesyonel bir yüzücü olabilirsiniz, suda harikalar yaratıyor olabilirsiniz, süper güçlü su geçirmez yüzücü gözlüğünüz bile olabilir; ancak havuza veya denize girerken mutlaka ama mutlaka kontakt lenslerinizi çıkarın. Su altını çok merak ediyorsanız, görmezsem yüzemem, keyif alamam diyorsanız size numaralı yüzücü gözlüğü almanızı tavsiye ederiz.

Evlerimizde kullandığımız sular şebeke suyu. Belli filtreleme yöntemleriyle temizlenip kullanıma uygun hale geliyor elbet.  Ancak ne olursa olsun içilebilen şebeke suyunuz olsa dahi çeşme suyunun lens ile temas etmesi, hele ki o esnada lensleriniz gözlerinizdeyse mikrop kapma ihtimaliniz çok yüksek. Zaten biliyorsunuzdur; ancak biz yine üzerimize düşeni yapıp sizi uyaralım lütfen duş alırken lenslerinizi çıkarın.

 

Makyaj ve Lens İlişkisi

Geldik o malum konuya. Makyaj yapacağım lensimi takayım mı? Renkli lenslerime uygun makyaj formları nasıl olmalı?  Makyajımı temizlerken lenslerimi çıkarayım mı?

Göz makyajı ve renkli lens bu tür sorular çok geliyor bize.

Tabii ki göz renginize uygun bir makyaj yapmanız sizin için harika bir uyum olur. Mesela haresiz lenslerde koyu makyaj tercih etmek çok doğru bir seçim olacaktır. Labella Milano serisi koyu makyaj yapmayı sevenler için süper bir seçim.  Unutmadan renkli gözlerinizin heyecanına yenik düşüp göz makyajınızı lensinize göre uygularken kıyafetlerinizi görmezden gelmeyin.

Makyaj ve lens ilişkisinde sıralamaya dikkat etmek gerek. Önce lensi takıp sonra makyaj yapılmalı. Çıkarırken de önce lensi gözünüzden çıkarın sonra makyajı silin. Lens gözünüzdeyken kesinlikle makyajınızı silmeye çalışmayın. Aksi halde alerji ve ağır enfeksiyonlara davetiye çıkarırsınız.

Başkasına Ait Olan Lensi Takmayın

Hiç lens kullanmayanlar, lens kullanmak için araştırma yapanlar, arkadaşından, eşinden, dostundan görenler lensin kendilerinde nasıl duracağını çok merak ediyor. Bu merak göz sağlığınıza zarar verecek sonuçlar doğurabilir. Lens gözünüzde nasıl duracak diye merak edip başkasının lensini deneme amaçlı dahi takıyor olmanız çok sağlıksız. Lens kullanıcısının bilinçli olup böyle bir girişimi kesinlikle engellemesi ve izin vermemesi gerek.

Lens Solüsyonuna Dikkat Edin

Lens bakım ürünü olan lens solüsyonu en az lens kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar kadar önem arz ediyor. Solüsyon deyip geçmeyin, mutlaka enfeksiyon önleyici özelliği kuvvetli olan ileri teknolojide üretilmiş lens solüsyonu kullanın. Şöyle örnek verelim bu konuya, iyi bir limon kolonyası 80 derece olur, 60 ve 50 derecelik limon kolonyaları daha kalitesiz olur ama o da kolonyadır. Solüsyonların hepsi aynıdır, bilgisi yanlıştır. Dezenfekte amaçlı solüsyon dolu lens kabına koyduğunuz lensleriniz enfeksiyon önleyici kaliteli bir solüsyonla daha sağlıklı olacaktır.

Lenslerinizi Takıp Çıkarırken Ellerinizin Temizliği

Ellerinizin temizliğinden emin olduktan sonra lenslerinizi gözlerinize takabilir veya çıkarabilirsiniz. Bu kuralı doğru bir şekilde uyguladığınızda kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Lens kullanıyorsanız hijyen sizin için 2 kat daha önemli hale geliyor.

Gece Lensle Uyumayın

Günler uzadıkça dışarıda geçirdiğimiz sürede artıyor. Özellikle yaz mevsiminde günümüzün çoğu dışarıda geçiyor. Arkadaş ortamları, eğlence mekanları, iş, yürüyüş derken gece geç saatlerde uyuyabiliyoruz. Bazen çok yorgun ve bitap düşüyoruz makyajımızı temizleyecek hal bile kalmıyor ki lensimizi nasıl çıkaracağız. Lensler gözde unutulabiliyor. Gözde lens varken geceleri uyumak ciddi sorunlara zemin hazırlar. Gece lensle uyunursa şayet ertesi gün mutlaka lensleri çıkarıp gözlerimizi dinlendirmeliyiz. Geceleri gözde kalmaya uygun lensler varsa da biz yine de lensle uyumayıp lens kullanma kurallarına uyalım.

 

İlginizi Çekebilir: Renkli Lens ve Makyaj

 
Blog Son Eklenenler
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Günümüz dijital çağında, uzun saatler boyunca ekran karşısında geçirilen zamanın artmasıyla birlikte, mavi ışığa maruz kalma oranı da önemli ölçüde yükselmiştir.
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz atması, yani göz seğirmesi, kontrol edilemeyen ve istemsiz bir göz kası ya da göz kapağı hareketi olarak bilinir. Tıbbi adı miyokimi olan göz seğirmesi, genellikle göz kapağının birkaç saniye boyunca tekrarlayan hareketiyle kendini gösterir.
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz ağrısı, gözün herhangi bir bölgesinde hissedilen bir ağrı veya yanma, batma, veya yabancı cisim varmış hissi ile tanımlanabilir. Görme organında meydana gelen bu ağrı, insanların büyük çoğunluğu hayatlarının bir döneminde yaşadığı yaygın bir şikayettir.
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz kapağında ortaya çıkan yağ bezeleri, çoğu zaman görüntü açısından istenmeyen bir durum olabilir. Bu yağ bezeleri, genellikle estetik bir sorun olarak kabul edilse de bazı durumlarda görmeye engel olabilecek boyutta olabilirler.
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Göz sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir konudur. Görme kusurları, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek problemler arasında yer alır. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozuklukları, gözlük ya da kontakt lens kullanımını gerektirebilir.
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz çapaklanması her yaştan kişinin hayatında en az bir kez olsun yaşadığı yaygın bir durumdur. Bebeklikten itibaren görülmeye başlayan bu durum, gözde normal dışında aşırı çapaklanma olarak tanımlanabilir.
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Modern yaşam tarzımızda, gözlerimizi korumak her zaman daha önemli bir hal aldı. Birçok kişi, uzun saatler boyunca dijital ekranlara maruz kaldığı için göz sağlığı sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Hoya gözlük camları ise bu sorunları en aza indirerek göz sağlığınıza önemli bir katkı sağlar.
No Touch Lazer Nedir?
No Touch Lazer Nedir?
Gözdeki miyopi ve astigmatizma gibi kırma kusurlarının tedavisinde etkili bir yöntem olan excimer lazer, gözün en ön tarafında bulunan saydam dokumuz olan kornea üzerinde işlem yaparak gözdeki kusurları düzelten bir teknolojidir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.