Lens Kullanmanın Avantajları
03.09.2023

Lens Kullanmanın Avantajları

Kontakt lensler ilk olarak 200 yıl önce üretilmeye başlanmıştır. Şeffaf kontakt lenslerin insan hayatına girişinin sanıldığından çok daha önce gerçekleşmiş olması size şaşırtıcı gelmiş olabilir. Fakat gözlük kullananların gözlük kullanımına bağlı yaşadıkları olumsuz süreçler ve kontakt lens kullanım avantajları, lens arayışına bu kadar erken başlanmış olmasının normal olduğunu göstermektedir.

Görme kusuru yaşayan kişiler tarafından kontakt lensler, gözlüklerden ve lazer ameliyatı gibi diğer yöntemlerden daha kullanışlı ve pratik olmasından dolayı fazlaca tercih edilmektedir. Şu anda dünya üzerinde lens kullanan insan sayısının gözlük kullanıcılarından çok daha fazla olduğu bilinmektedir.

Yine de kontakt lens kullanımı başlangıçta bazı endişelere sebep olabilir. Kullanımları pratik olsa da dikkat edilmesi gereken pek çok önemli nokta vardır. Lens kullanıcılarının hijyen konusunda özellikle dikkatli olması gerekir. İlk defa kontakt lens kullanmaya başlayanların 1 hafta gibi alışma süreci olmaktadır.

Lens kullanımının günden güne artmasının sebebi, bu medikal araçların kullanım alanlarının çok geniş olması ve avantajlarının dezavantajlarından çok daha fazla olmasıdır.

Bu yazımızda lens kullanmanın sağladığı avantajların sadece beş tanesinden bahsedeceğiz. Ancak emin olabilirsiniz ki lens kullanmanın size getireceği çok daha fazla sayıda kolaylık var.

 

Lensler Daha Net Görüntü Sağlar

Görme sorunlarınız için lens kullanmaya başladığınızda ilk fark edeceğiniz şey lensin çok daha net ve berrak bir görüntü sunması olacaktır. Kontakt lensler göze direkt olarak temas ettikleri için çok daha gelişmiş bir görüş düzeltme mekanizmasına sahiptirler. Göz bozukluğunuz ne olursa olsun gözlükten kontakt lenslere geçiş yaptığınızda görüş kalitenizin fark edilir şekilde arttığını tecrübe edeceksiniz.

Farklı lens çeşitleri farklı görüş kalitesi sunabilir. Örneğin gaz geçirgen olan sert lensler en berrak ve kaliteli görüntüyü sunarlar ancak bu lenslerin alışma süreci çok daha uzundur. Öte yandan yumuşak silikon hidrojel lenslere kolay alışılır ve rahat takılabilir ancak görüntü netlikleri sert lenslerinki kadar iyi değildir. Ne olursa olsun seçiminizi, geleneksel gözlüklerden çok daha net bir görüntü sunan lensler arasından doktorunuzun önerileri ile kendi tercihlerinizi göz önünde bulundurarak yapabilirisiniz. Alışma süresini geçirdikten ve birkaç püf noktasına dikkat ettikten sonra lens kullanımı çok daha kolaylaşacaktır. Size de sadece kusursuz görüntünün keyfini sürmek kalacaktır.

 

Lensler Aktif Yaşamı Olanlar İçin Çok Daha Pratiktir

Spor yapmayı sevenler, aktif bir yaşam tarzına sahip olanlar için geleneksel gözlükler son derece zahmetli ve zorluk çıkaran objeler haline gelmiştir. Gözlükle yapılabilecek aktivitelerin sayısı son derece sınırlıdır. Yürüyüş dışında herhangi bir spor yapmanız gözlükle neredeyse imkansızdır.

Kontakt lensler göz sorunları yaşayanlar için üstün kolaylıklar sunmaktadır. Kontakt lenslerle dilediğiniz sporu yapabilirsiniz. Uzun koşulara çıkabilir, savunma sanatlarının istediğiniz dalında alıştırma yapabilirsiniz. Dalgıçlık ve dağcılık gibi zorlu ve ekstrem sporlar ancak kontakt lensler ile yapılabilmektedir.

Lens kullanmak sadece spor yapmak isteyenler için pratiklik sağlamaz. Gündelik hayatta gözlük kullanımı pek çok farklı rahatsız edici ana sebep olabilir. Araba kullanırken gözlük takmak zorunda olanlar güneş gözlüğü takamazlar. Ya da önceden güneş gözlüklerini numaralı yaptırmak için bir ücret ödemeleri ve bir süre beklemeleri gerekecektir. Lens kullanımı bu uzun ve zahmetli adımların tamamen elimine edilmesini sağlar. Yaz mevsiminde lens kullanırken güneş gözlüğünüzü rahatlıkla takabilirsiniz.

 

Lensler ile Aktif Yaşam

 

Gözlük kullanımına bağlı gelişen migren ağrıları, kulak ve burun hassasiyeti gibi olumsuzlukların hepsi kontakt lense geçiş ile son bulacaktır.

Yeni hidrojel silikondan yapılan yumuşak lensler gözlüklere kıyasla son derece konforludur. Gün içerisinde gözlerinizde lens olduğunu dahi hissetmeden gündelik yaşamınıza devam edebilirsiniz. Bu lensler oksijen geçiren yapıda tasarlandıkları için gözde kuruluk ve rahatsızlığa sebebiyet vermezler. Göz nemli kalır. Bu da ekstra konfor sunmasının yanında gözleri sağlıklı tutar.

 

 

Farklı İhtiyaçlara Göre Farklı Lensler Bulabilirsiniz

Geleneksel gözlükler genelde tek bir göz sorununa cevap verecek şekilde tasarlanırlar. Miyop, hipermetrop ya da astigmatizm için farklı çeşitte gözlükler bulunabilir. Eğer birden fazla göz kusuruna sahip iseniz farklı gözlükler satın almanız ve ayrı ayrı kullanmanız gerekebilir. Özellikle de yaş ilerledikçe sık görülen presbiyopi, yani hem yakını hem de uzağı görememe kusuru farklı gözlükler gerektiren bir problemdir.

Kontakt lenslerde bu gibi sorunlara da çözüm bulunmuştur. Presbiyopisi olanlar için bifocal yani iki odaklı lensler üretilmiştir. Bu lenslerin iki ayrı odak noktası bulunmaktadır. Böylece kullanıcı uzağa baktığı zaman farklı yakına baktığı zaman farklı kırılmalar gerçekleşecek iki farklı gözlük kullanmasına gerek kalmadan tek bir çift lensle hayatını idame ettirebilecektir.

Her göz farklıdır. Kimi gözler normale göre daha kuru olabilir. Bu gözler için normalden daha fazla hava geçiren ve gözü nemli ve rahat tutan lensler üretilmiştir. Kimilerinin ise korneaları daha diktir, bu farklı göz yapısı için farklı şekilde tasarlanmış lensler bulunur.

Daha ekonomik çözüm arayanlar için uzun süreli aylık, üç aylık ya da yıllık lensler bulunmaktadır. Lens bakımıyla fazla vakit kaybetmek istemeyenler ise haftalık ve günlük lensleri tercih edebilirler. Farklı yaşam tarzları ve ihtiyaçlar için çok farklı çeşitteki lensleri web sitemizde bulabilirsiniz.

 

 

renkli kontakt lens

Lensler İstediğiniz Görünüme Ulaşmanızı Sağlar

Lensler sadece görüşü düzeltmek amacıyla değil aynı zamanda kozmetik amaçlı olarak da kullanılırlar. Renkli lensler sayesinde kişiler göz renklerini değiştirebilirler ya da sahip oldukları göz rengini daha etkileyici bir hale getirebilirler.

Her zaman mavi ya da yeşil renkte gözlere mi hayranlık duydunuz? Şimdi bu renklerin tahmin edilemeyecek kadar farklı tonlarına sahip olan lensleri piyasada bulabilirsiniz. Lacivert, buz mavisi, turkuaz rengi, zümrüt yeşili ve bal rengi lensler farklı markalarda mevcuttur. Görünümünüzde hafif bir değişim yapabilen ve kolay fark edilmeyen ancak sizi daha etkileyici kılacak bir değişim istiyorsanız sadece hareli ya da parlaklık sağlayan lensleri de tercih edebilirsiniz.

Kozmetik lensler olarak bilinen renkli lensler, sadece doğal renklerde bulunmaz. Sahne sanatları ve televizyon için sarı, kırmızı, siyah ya da beyaz gibi renklerde lensler de bulabilirsiniz. Kostüm amaçlı satılan vampir ya da kedi gözü lensleri de bulunmaktadır.

Elbette görünümü değiştirmek sadece göz rengiyle sağlanmamaktadır. Her zaman taktığınız gözlüğünüzden şeffaf lenslere geçiş de büyük fark yaratacaktır. Gözlük takmayı bıraktığınız zaman gözleriniz yüzünüzde daha belirginleşerek ön plana çıkacaktır. Gözlükten lense geçenler genellikle daha fazla özgüven sahibi olduklarını ve görünüşleri konusunda daha mutlu olduklarını belirtmektedir.

 

Lens Kullanarak Gözlüklerinizin Sislenmesi ve Kirlenmesi Sorunlarına Veda Edin

Gözlük kullanıcılarının en çok rahatsız oldukları sorunlardan biri sıcak ve soğuk havalarda gözlük camlarında buharlanma meydana gelmesidir. Lens kullanıcılarının başına gelmeyen bu sorun özellikle de kış aylarında ciddi rahatsızlık verebilir.

Aynı zamanda gözlük camları gün içerisinde sıklıkla kirlenebilirler. Kontakt lenslerde bu sorun görülmez. Lens temizliği lensler takılıp çıkarılırken yapılır, gün içinde özel durumlar haricinde lens temizliğine gerek duyulmaz.

 

İlginizi Çekebilir: Lens Kulanmanın Avantajları ve Dezavantajları

Blog Son Eklenenler
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Netlik ve Maksimum Konfor İçin Yeni Nesil Mavi Işık Filtreli Lensler
Günümüz dijital çağında, uzun saatler boyunca ekran karşısında geçirilen zamanın artmasıyla birlikte, mavi ışığa maruz kalma oranı da önemli ölçüde yükselmiştir.
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz atması, yani göz seğirmesi, kontrol edilemeyen ve istemsiz bir göz kası ya da göz kapağı hareketi olarak bilinir. Tıbbi adı miyokimi olan göz seğirmesi, genellikle göz kapağının birkaç saniye boyunca tekrarlayan hareketiyle kendini gösterir.
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz Ağrısı Nedir? Neden Olur?
Göz ağrısı, gözün herhangi bir bölgesinde hissedilen bir ağrı veya yanma, batma, veya yabancı cisim varmış hissi ile tanımlanabilir. Görme organında meydana gelen bu ağrı, insanların büyük çoğunluğu hayatlarının bir döneminde yaşadığı yaygın bir şikayettir.
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz Kapağında Yağ Bezesi Tedavisi
Göz kapağında ortaya çıkan yağ bezeleri, çoğu zaman görüntü açısından istenmeyen bir durum olabilir. Bu yağ bezeleri, genellikle estetik bir sorun olarak kabul edilse de bazı durumlarda görmeye engel olabilecek boyutta olabilirler.
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Göz sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir konudur. Görme kusurları, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek problemler arasında yer alır. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozuklukları, gözlük ya da kontakt lens kullanımını gerektirebilir.
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz çapaklanması her yaştan kişinin hayatında en az bir kez olsun yaşadığı yaygın bir durumdur. Bebeklikten itibaren görülmeye başlayan bu durum, gözde normal dışında aşırı çapaklanma olarak tanımlanabilir.
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Modern yaşam tarzımızda, gözlerimizi korumak her zaman daha önemli bir hal aldı. Birçok kişi, uzun saatler boyunca dijital ekranlara maruz kaldığı için göz sağlığı sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Hoya gözlük camları ise bu sorunları en aza indirerek göz sağlığınıza önemli bir katkı sağlar.
No Touch Lazer Nedir?
No Touch Lazer Nedir?
Gözdeki miyopi ve astigmatizma gibi kırma kusurlarının tedavisinde etkili bir yöntem olan excimer lazer, gözün en ön tarafında bulunan saydam dokumuz olan kornea üzerinde işlem yaparak gözdeki kusurları düzelten bir teknolojidir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.